Helgatun bedehus solgt

Styret for Helgatun bedehus har solgt bedehuset til barnehagekjeden Læringsverkstedet.

I august i fjor ble forsamlingen på Helgatun bedehus nedlagt på et ekstraordinært årsmøte. Nå er bedehuset solgt. Det ligger mellom Nesttun bedehus og Karmel bedehus ikke langt fra Flesland utenfor Bergen.

Lyktes ikke
− Dette er et av de nyeste bedehusene vi har i kretsen, og det ligger veldig sentral til langs bybanen i Bergen. Det er alltid negativt at et bedehus legges ned. De som var igjen i forsamlingen, har gjort et godt forsøk på å videreføre arbeidet, men har ikke lyktes. De har kommet til at det ikke er grunnlag for videre drift, og det har jeg respekt for, sier leder Willy Landro i kretsstyret i ImF Midthordland.

Ingen endringer
Salgssummen for Helgatun bedehus tilfaller ImF Midthordland, og den er på 7 millioner kroner, og det inkluderer barnehagedrift og bygg. Kjøperen, Læringsverkstedet, er en stor barnehageeier i Norge, og det er ekteparet Hans Jakob og Randi Sundby som står bak, og de vil fortsette driften av barnehagen i Helgatun bedehus.

− De ansatte i barnehagen følger med alle sammen. Det blir ingen endringer, sier prosjektutvikler for Vestlandet Kirsti Sætre i Læringsverkstedet.

Forsamlingsbygging
Kretsstyret i ImF Midthordland har allerede planer for hvordan pengene fra salget skal brukes.

− Det er positivt at salget gir en god inntekt til kretsen, og vi vil bruke pengene på forsamlingsbygging. Vi kommer til å bevilge midler til arbeid som er i gang og arbeid som er i oppstarten. Kretsstyret ser det som viktig at bedehusene kan bygge nye forsamlinger som er bærekraftige ved at vi når nye generasjoner. Hvis vi ikke lykkes med forsamlingsbygging, vil arbeidet dø ut med oss, sier Landro.

 

 

 

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.